Schoenentest: Topo Athletic Hydroventure

Ik mocht de Topo Athletic Hydro Venture testen. Met een directeur aan het roer die Vibram Five Fingers groot heeft gemaakt was ik heel erg benieuwd! En ja, Alex op schoenen….. 😉

IMG_2237

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pakket was verstuurd door http://www.naturalbornrunners.nl. Eenmaal aangekomen op mijn huisadres pakte ik de schoenen snel uit en was zeer aangenaam verrast door het gewicht van deze schoen. Ze waren echt licht! En dit voor een waterdichte schoen. Ik heb er een paar oude Salomon bij gepakt die ook waterdicht zijn echter met Groeten. En deze zijn toch echt een heel stuk zwaarder. Even rond om de schoenen gekeken en wat ook opvalt is dat ze echt erg mooi en goed afgewerkt zijn. Met nieuwe merken zie je nog wel eens dat het daar aan schort. Maar daar is bij Topo Atletic niet op bezuinigd. Gelijk maar even de schoenen gepast voor het gevoel. Een goede leest en een heerlijke brede voorvoet met alle ruimte voor je tenen. Ik moest echter nog even wachten met de eerste proef op de som. In de weekende train ik met een groep mensen die allemaal de Eigertrail gaan lopen. De lange duurlopen doen we allemaal gezamenlijk. Dus op de zondag de Topo’s aan en naar Kwintelooijen afgezakt in Rhenen. Als je hier nog nooit hebt gelopen moet je dat maar eens gauw doen! Eerst heerlijk door de zandafgraving heen gebanjerd. heuvel op en af en daarna hele stukken over glooiende heide en heel veel heel vals plat 😉 In totaal 20 km gelopen. Wat kan ik enthousiast zijn over een schoen! Voor de traaglopers onder ons ” deze MOET je een keer gepast hebben”! Door modder, water en natte gras gelopen en voeten echt nog steeds droog!

 

IMG_2238Schoen voelt heel aangenaam aan en heeft veel grip. Ook in de harde vochtige klei en op natte stenen. Schoen voelt heel solide aan en ondanks de klei en water totaal niet zwaar aan je voeten. Het was deze zondag best benauw en broeierig. Dus loop je dan met Goretex schoenen aan dan weet je het wel. Goretex is een mooi product maar in schoenen al snel te warm. In deze schoenen zit eVent in verwerkt. Dat zit als een heel dun laagje aan de binnenzijde verwerkt. En moet eerlijk zeggen dat dit goed werkt. Geen natte en overdreven hete en natte voeten door transpiratie. Ook de stukken die over asfalt moesten deze zondag gingen prima. Morgen 3 juli ga ik de postbank op met deze schoenen voor een lange duurloop. De laatste lange duurloop voor de Eigertrail. Ik ben benieuw hoe ze het daar weer gaan doen. Maar ik weet nu al zeker dat ze ook mee gaan naar de Eiger. Gelijk er 20 km op gelopen en geen centje pijn.

Ook benieuwd? Kijk dan eens op http://www.topoathletic.nl of klik op 1 van de schoenen 🙂

Unknownimages

 

Op de Postbank hebben zij wederom prima hun best gedaan. En ik uiteraard ook 😉 Dus tijd om ze schoon te maken en in mijn ” Eigertrail” tas te doen.

Op 16 juli was het dan zo ver. De start van de Eiger ultratrail. Er was de dagen er voor redelijk wat sneeuw gevallen boven in en de sneeuwgrens lag op ongeveer 1600 meter. Ik wist dat ik daar RUIM boven zou gaan lopen. Dus de ochtend van de start gekozen voor deze stappers. Klimmen, dalen, modder, sneeuw en water mocht de schoenen niet deren. Zelf de behoorlijk stijlen afdalingen geen centje pijn aan mijn tenen en nagels. Dit door de mooie afwerking binnenzijde en brede voorvoet. Dus met een brede grijns over de finish heen 🙂 Tot volgend jaar Eiger ultra trail!!

13686561_1164061053616575_244959239065415152_n 6548643_orig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: