Schoenentest Topo-Athletic ST-2

Voor Topo Athletic mocht ik de geheel nieuwe ST-2 testen. Eerder al aangenaam verrast door het testen van de Hydroventure was ik erg benieuwd! Een zero drop schoen met een gewicht onder de 200 gram. Nadat de post de schoenen had afgeleverd snel de doos opengemaakt.
EERSTE INDRUK

Je ziet gelijk dat het een licht gewicht schoen betreft. Het herenmodel is donkerblauw met zwart. De schoen ziet er mooi en solide uit. Heeft een mooi naadloos upper. Als minimalistische hardloper uiteraard gelijk de schoen dubbel gevouwen 😉 En gelukkig, het betreft een soepele stevige schoen. De zool heeft op de plekken waar het asfalt geraakt wordt stevig en slijtvast rubber. Het betreft gezien de zool een schoen voor zowel een hak als voorvoet lander. Een makkelijk vetersysteem met veters van een goede lengte en niet te lang.

img_2453
GEVOEL

Wat direct opvalt als je gaat rennen is dat je niet het gevoel hebt een schoen aan te hebben. Uiteraard is dat wel zo maar hij zit heel lekker en gezien het gewicht mooi licht. De schoen heeft een heerlijke pasvorm en met veel ruimte in de voorvoet. De zerodrop is goed voelbaar en voor mensen die dit niet gewend zijn ook wennen. Wat je nog wel eens hebt is dat als je een lichte schoen hebt met een soepel upper is dat de schoen tijdens het lopen alle kanten op wil. Maar de ST 2 is heel stabiel en geeft de juiste demping. Er is een goede balans gevonden tussen een soepelheid en demping! Echt een heerlijke schoen die gelijk vraagt om veel kilometers 😉

img_2452

DUURZAAMHEID

Na 300 kilometers op verschillende ondergronden kan ik zeggen dat de zool nog nauwelijks slijtage vertoond. Ik moet hier wel bij zeggen dat ik een voorvoetlander ben die technisch gewoon goed landt en dus nagenoeg geen wrijving genereer onder de zool. Ook de upper blijft mooi en houdt de voet goed op zijn plek.  img_2494

CONCLUSIE

Ik ben erg blij met deze schoen! Na het testen van de Hydroventure, waar ik gelijk de Eigertrail op heb gelopen vind ik Topo-Athletic een merk die mooie en degelijke schoen op de markt brengt voor een breed publiek. Het is een merk die zich onderscheid in mooie en duurzame schoenen. Allen met een heerlijke brede voorvoet. Is deze schoen voor iedereen? Nee dat denk ik niet. Stap je over van bijvoorbeeld een drop van 8 mm naar 0 mm daar moet je gewoon aan wennen. En daar zeker de tijd voor nemen. Maar ben je zoek naar een mooie en lichte 0-drop schoen? Een die jou op de juiste wijze voorziet van stabiliteit en je looptechniek niet negatief beïnvloed? Dan niet verder zoeken en deze snel aanschaffen! Wil je zien welke schoenen het merk nog meer heeft kijk dan op http://www.topoathletic.nl/ of klik op de middelste foto.

 

One Comment on “Schoenentest Topo-Athletic ST-2

  1. Nu mag Topo nog een heavy trail schoentje maken met een zero drop zooltje, iets wat lijkt op de trailroc 235 want daar is veel vraag naar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: