Test Instinct Evolution 7L race/trail vest

 

Afgelopen week mocht ik een race/trail vest testen van het merk Instinct. En wel het type Evolution met een inhoudt van 7 liter. Ik kreeg deze opgestuurd van Marco Overduin, importeur van dit merk. Ik moet zeggen dat ik tijdens de trails of ultra’s in het verleden af en toe dit merk bij lopers tegen kwam. Maar echt kennen deed ik het niet.

Wie mij kent, kent ook mijn lichaamsbouw welke kort en gedrongen is. Het valt voor mij dan ook heel vaak niet mee om een geschikt racevest te vinden zonder er aanpassingen aan te maken. Ik zoek vaak een vest die hoog draagt en met genoeg bergruimte. En met genoeg bedoel ik ook genoeg en niet meer dan dat. Ik zie tegenwoordig vaak trailers lopen met vesten aan dat ik mij wel eens afvraag hebben die zich ingeschreven in de Legendstrail 500km in 2020? Wat ik daarmee wil zeggen is dat men vaak loopt met een vest met veel te veel capaciteit. Ik zoek dat dus vooral niet. Ik neem dat mee wat ik denk nodig te hebben en wat verplicht mee moet. En als je tegenwoordig ook naar de kleding kijkt waar ook al zakken in zitten zou je dus in principe steeds minder vest nodig hebben. Dat gezegd hebbende zag ik al enige tijd geleden het Instinct Evolution 7L vest. Het zag er goed uit en had voor mij genoeg opbergruimte voor zowel de korte als lange trails. En het was geheel op basis van mesh materiaal.

Ik kreeg via www.instincttrailshop.nl een vest opgestuurd om deze uit te testen. Ik vroeg nog aan Marco “alleen in de woonkamer zeker” 😉 Nee zei Marco ga er maar mee buitenspelen en geef mij maar ongezouten wat je er van vindt. En dat was niet tegen een dove gezegd 🙂

Ik pakte het vest uit en dacht gelijk aan een aantal dingen toen ik hem in mijn handen had. Allereerst viel mij op dat er heel veel elastiekjes aan zaten. En als ik ergens wel een hekel aan heb is dat er iets onderweg tikt of beweegt aan het vest. Daar naast dacht ik, wat een licht vest, dat is echt zo kapot en kan weinig dragen zonder echt te gaan hangen (dus geen ondersteuning) En als laatste viel mij op dat ik hem nooit zou passen… Marco had aangegeven kijk eerst eens naar het filmpje welke op de site staat om het goed af te stellen en wat je waar makkelijk kwijt kunt. Dus vest aan en afgesteld. En……het paste! Zo een klein licht vest paste zowaar! Toen de meegeleverde hydrapacks gebruikt van Instinct met een lekkere grote inhoudt van 600ml per stuk. Ze gevuld met water. De beiden hydrapacks hebben een fijne grote vulopening waardoor ze snel te vullen zijn. Omgekleed en naar buiten. Tijdens het lopen goed opgelet en merkte dat ik het vest zelfs nog iets vaster kon snoeren. Ik merkte al gelijk dat hij mooi als een soort tweede huid over je bovenlichaam zit. Nergens scheurt of knelt hij af. Ook blijven de hydrapacks op zijn plek zitten en schudden niet. En nog belangrijker…toen ik thuis kwam na 15 km had ik onderweg niet 1 elastiekje opgemerkt.

Op de site van Instinct is al te zien dat je je poles op verschillende manieren kunt vastmaken. Kijk daar maar eens goed naar. Ik vond de plek links en rechts in de flanken het fijnst. En had er op deze plekken ook geen last van. Ik droeg nu als ondergrond een trui onder het vest. Ik heb vervolgens ook een trail mee gelopen over de Posbank. Dit maal een stuk technischer als de eerste loop met het vest en met regenjack aan. Iets wat dus een stuk gladder was dan de trui die ik eerder droeg. Maar ook nu bleef het vest met vulling goed op zijn plek zitten. En ik kan je zeggen dat ik goed mijn best heb gedaan om het tegendeel te bewijzen!

Tijdens de laatste trail had ik alle verplichte goederen bij mij die je op een buitenlandse trail bij je moet hebben ook bij mij en had nog ruimte voor meer. Dus ook wat reserve kleding meegenomen. Alle goederen die je direct nodig denkt te hebben, heb je in handbereik. Zo ook je hydrapacks. Een kwestie van je hoofd een kwartslag draaien en je kan er al met jouw mond bij.

Ik ben zeer tevreden over dit vest. Het is licht, kan veel meer aan dan dat ik op het eerste ogenblik zou verwachten (qua volume en gewicht) en door de gebruikte materialen ventileert hij als geen ander. En voor mij van belang is dat hij ook trailers past die van oksel tot oksel 63 cm meten. Het vest is namelijk heel makkelijk kleiner en groter te maken. Dus Marco Overduin, hij blijft wat mij betreft in Driel 😉

Eigenschappen overgenomen van de site zelf:

Volledige mesh basis.
– Hoog dragend anatomisch gevormd vest om als een te zijn met de atleet.
– Extra groot, ventilerende mesh basis met anti schurende afwerking.

Zijkant afstelmechanisme:
Uniek voor InStinct afstelsysteem met een dubbele S elastisch afstel systeem met “auto lock”
Extreem hoog ademende eigenschappen zonder concessies te doen aan de stabiliteit van het vest.
Het vest past zich naadloos aan op elk lichaam type.
Snelle, makkelijke en precieze afstelling

Stretch Mesh opbergzakken.
– Lichtgewicht en ademend, dynamisch elastisch voor een stabiele fixatie.

EVOLUTION : 1 tot 7 Liter intuïtief Trail Vest

Inhoud: 1 to 7L
Gewicht: 210g
Maat: 1 maat volledig verstelbaar en op maat te maken
Totaal aantal zakken: 9 (voorkant 5 + achterkant 4)
Voorkant:

2 hydratatie zakken + 500ml (tot 600ml soft flask en bidon geschikt – wij adviseren Hydrapak soft flasks)
2 voeding zakken +600ml
1 schouder zakje +100ml
4 elastieken lussen + 2 schouder “geleiders” voor de slang van een waterzak.
2 multifunctionele bevestiging lussen.
Achterkant:

1 top horizontale opbergzak +750ml
1 lage horizontale opbergzak +1.250l
2 overlappende verticale vakken +1.5l
3 dubbele lus elastieken met automatische lock functie voor stokken.
Maat en afstellen:

2 elastische compressie koorden met “auto lock” functionaliteit voor bovenste en onderste zakken op het rugpand.
2 Dubbele elastische S kruissluiting met “auto lock” functionaliteit om het race vest op maat te maken ook tijdens het rennen.
2 volledig verstelbare borstgordels: zowel horizontaal als verticaal te verstellen
1 maat

2 Comments on “Test Instinct Evolution 7L race/trail vest

  1. Wat een goede en nuttige review! Dank je wel daar voor. Ik zit met hetzelfde als wat jij aangeeft en ben vaak zoekende of neem genoegen met minder en laat hem vermaken. Ik ga gelijk kijken waar ze te koop zijn thnx!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: