The shoe, ore not the shoe thats the question ;-)

Test Raidlight Responsiv Daynamic,

Afgelopen weken mocht ik van het merk Raidlight een nieuwe trailschoen aan de tand voelen. Het betrof het type Responsiv Dynamic. Nu hoor ik vele al zeggen, hey maar jij loopt toch zero drop? En ja dat klopt grotendeels. Maar heb meer schoeisel met wat hoogte millimeters 😉 Zeker als het een hele prettige schoen is om mee te lopen. In mijn garage staan verschillende merken op hun beurt te wachten tot dat ze weer modder mogen happen.

Ik had al eerder met Raidlight schoeisel gelopen maar was daar minder tevreden over dus nu des te nieuwsgieriger!

Bij het uitpakken valt gelijk het gewicht van de schoen op, of eigenlijk niet. De schoen weegt 290 gram en is daar door best licht te noemen. Bij het aantrekken van de schoen valt de pasvorm op. Deze voelt stevig aan maar is niet nadrukkelijk aanwezig. Voelt als prettig. En met voldoende ruimte voorin de schoen. Daar naast is er een stevige, niet harde hielkap die voldoende ondersteuning geeft, maar ook nog mee kan geven als dit moet. De schoen heeft veters die je makkelijk aantrekt en niet afknellen mits je er uiteraard niet te hard aan trekt. In de lip van de schoen zit schuingeplaatst een klein vakje waar je de lussen en uiteinden van je veters in op kunt bergen zodat deze onderweg nergens achter kunnen blijven hangen. De schoen heeft een drop van 6 mm en de noppen zijn 6mm lang en grof van structuur. Het betreft zachte noppen voelen goed en comfortabel aan. Naast dit alles zien de schoenen er ook zeer modern en gelikt uit en zijn er moderne materialen gebruikt.

Maar hoe voelen zij aan in het terrein waar ze voor zijn? Ik heb ze getest op verschillende soorten ondergrond en in verschillende terreinen. En heb ze aangehad tijdens lange duurlopen, heuvelsprits, kracht en intervaltrainingen.

De schoenen voelen in het terrein heel prettig aan. Je ervaart veel stabiliteit en zeer veel grip, wat de ondergrond dan ook is. De schoen voelt heel stevig aan maar geeft wel mee daar waar nodig. Ook op het natte wegdek kleeft de zool van de schoen letterlijk aan zijn ondergrond. Daar waar je voeten en schoenen nat worden merk en zie je dat het water in de schoen letterlijk naar buiten geperst wordt en je voeten niet nat meer aanvoelen. Zelfs weer droog aanvoelen na een paar kilometer. Al met al eer zeer prettige en solide aanvoelende schoen! Ik kan niets zeggen van de kwaliteit op langere termijn. Maar voor nu een superschoentje!

Dus ben je op zoek naar veel grip, een zeer goed ademende schoen die snel droogt? En een die je steeds in contact houdt met je ondergrond en je daarop veel gevoel geeft? Dan zou deze schoen wel een de schoen voor jou kunnen zijn! Marco Overduin, dank je wel voor de testparen. Ze zijn schoongemaakt en weer onderweg naar jou.

Wil je de schoenen al aanschaffen? Dit kan bij www.Ilovetrails.nl

20F91D11-4829-4915-BB08-FF66E9143FA3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: